Yazar "Soycan Önenç, Sibel" için listeleme
-
Chemical Compositions and Antioxidant Activities of the Essential Oils of Some Medicinal and Aromatic Plants
Soycan Önenç, Sibel; Açıkgöz, Zümrüt; Kırkpınar, Figen; Küme, Tuncay; Şeremet Tuğalay, Çiğdem; Bayraktar, Özer Hakan (2016)Bu çalışma yem ve gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bazı uçucu yağların kimyasal kompozisyonlarının ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Tarçın, kimyon, defne, nane, kekik, biberiye ... -
Effect of cumin essential oil usage on fermentation quality, aerobic stability and in vitro digetibility of alfalfa silage
Turan, Aslı; Soycan Önenç, Sibel (Asian-Australasian Assoc Animal Production Soc, 2018)Objective: This study was carried out to determine the effects of cumin essential oil on the silage fermentation, aerobic stability and in vitro digestibility of alfalfa silages. Methods: Alfalfa was harvested at early ... -
The Effect of Oregano and Cinnamon Essential Oils on Fermentation Quality and Aerobic Stability of Field Pea Silages
Soycan Önenç, Sibel; Koç, Fisun; Coşkuntuna, Levent; Özdüven, Mehmet Levent; Gümüş, Tuncay (Asian-Australasian Assoc Animal Production Soc, 2015)This study was performed to determine the effect of field pea silages which were the organic acid (OA) alternative of oregano and cinnamon essential oils on fermentation quality and aerobic stability. Whole crop pea was ... -
Effect of Oregano, Cumin and Cinnamon Essential Oils on Fermentation Quality in Alfalfa Silages
Objective: The aim of this study was to determine the effects of the oregano (OEO), cumin (CEO)and cinnamon (CINEO) essential oils on fermentation quality, metabolic energy (ME) contents andrelative feed value (RFV) of ... -
Effects of Adding Ethanol Extract of Propolis on the Fermentation Quality, Aerobic Stability, Fatty Acid Profile, and In Vitro Digestibility of Alfalfa Silages
Soycan Önenç, Sibel; Yücel, Banu; Turan Uçman, Aslı (MDPI, 2022)This study was planned to determine the effects of ethanol extract of propolis on the fermentation quality, fatty acid profile, aerobic stability, and in vitro digestibility of alfalfa silages. The ethanol extract of ... -
Effects of Some Vitamin, Mineral, Esantial Oils Used in Animal Nutrition on Meat Quality
Soycan Önenç, Sibel; Özdoğan, Mürsel (2021)With the increase in industrial animal husbandry, animal yield (for example, meat yield) has been accepted as the most important indicator. The quality of product has been ignored. Recently the quality of animal products ... -
Estimation of some Nutrient Values of Quinoa, Chia, Teff, Mung Bean and Buckwheat Seeds for Ruminants by in Vitro Methods
İkizoğlu, Engin; Soycan Önenç, Sibel (2020)Objective: The aim of this study was to investigate the availability of quinoa, chia, teff, mung bean, andbuckwheat as an alternative feed in ruminant nutrition.Material and Methods: The materials were composed of quinoa ... -
Fattening performance, blood parameters and slaughter traits of Karya lambs consuming blend of essential oil compounds
Özdoğan, Mürsel; Soycan Önenç, Sibel; Önenç, Alper (Academic Journals, 2011)The effects of feeds containing a blend of essential oil compounds on fattening performance, some blood parameters, the slaughter traits, and internal organ weights of Karya lambs were researched. The lambs were divided ... -
Kekik, Kimyon Ve Tarçın Uçucu Yağlarının Yonca Silajlarında Katkı Maddesi Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Soycan Önenç, Sibel; Korkmaz, Firdevs (Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırmanın amacı kekik, kimyon ve tarçın uçucu yağlarının yonca silajlarının fermantasyon kalitesi, aerobik stabilitesi, in vitro metabolik enerji içerikleri ve nispi yem değeri üzerine etkilerini belirlemektir. ... -
Tarçın uçucu yağının rumen fermantasyonu üzerine etkileri
Soycan Önenç, Sibel; Açıkgöz, Zümrüt (2011)Son yıllarda, bazı uçucu yağların immuno-stimulatör özelliklerinden dolayı rumen metabolizmasını olumlu etkilediği ve seçici antibakteriyal aktiviteleri nedeniyle by-pass protein/amino asit oranını artırdığı ileri ... -
Yonca Silajlarında Atık Reçel Karışımı İlavesinin Silaj Fermantasyonu ve İn Vitro Sindirilebilirlik Üzerine Etkileri
Yayla, Damla; Soycan Önenç, Sibel (2021)Bu araştırma, atık reçel karışımı ilavesinin yonca silajlarının fermantasyonu ve in vitro sindirilebilirlik üzerine etkilerini belirlemek amacıyla planlanmıştır. Yonca, ekim ayında çiçeklenme başlangıcında hasat edilerek ...